Creatieve professionals in zichtbare communicatie.

» Narrowcasting

Wat kun je met narrowcasting?

De laatste jaren zie je ze steeds vaker. In sportscholen, winkels, restaurants en supermarkten: Televisieschermen met daarop productpresentaties, advertenties, acties, menukaarten, aanbiedingen en mededelingen. Dergelijke systemen noemen we narrowcastingsystemen. Met behulp van teksten, afbeeldingen, videofragmenten en animaties wordt een eigen televisiekanaal samengesteld om zo de kijker op een interactieve manier te informeren over producten, diensten, activiteiten of acties. Provicom Multimediadiensten heeft speciaal voor het MKB een eigen narrowcastingsysteem ontwikkeld: 'Easychannel'. Hiermee kunt ook ú eenvoudig een eigen narrowcastingkanaal beheren.

De mogelijkheden van narrowcasting zijn eindeloos en narrowcasting kan allerlei doelen dienen. Vaak gaat het om het verspreiden van merk-, product- of dienst-/serviceinformatie maar narrowcasting kan ook als functie hebben de weg te wijzen of het wachten te vergemakkelijken door middel van entertainment.

Narrowcasting hoeft zeker niet altijd commercieel gebruikt te worden. Het kan namelijk ook uitstekend ingezet worden voor het tonen van nieuws, lesroosters, agendaberichten, wedstrijduitslagen of (huishoudelijke) mededelingen. Ook is het mogelijk om actueel nieuws en weers- en verkeersinformatie op te halen.

Bereik de klant op het juiste moment

Narrowcasting kan er voor zorgen dat potentiële klanten over de streep worden getrokken. Via narrowcasting kan namelijk reclame worden gemaakt op het moment dat zij zich dicht bij de zogeheten aankoopbeslissing. Mensen doen vaak impulsaankopen en met narrowcasting kun je content laten zien op slechts enkele centimeters van het product dat je wilt promoten.

Goedkoper en kleiner

Mede door de ontwikkelingen op televisiegebied wordt het gebruik van narrowcasting steeds interessanter. TV’s zijn de afgelopen jaren namelijk flink in prijs gedaald maar tegelijkertijd kwalitatief steeds beter geworden. Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om voor de aansturing gebruik te maken van mini-computers. Daardoor neemt het systeem nog maar minimale ruimte in beslag. Provicom volgt de technologische ontwikkelingen op de voet en levert daarom haar narrowcastingsystemen standaard op basis van deze mini-computers.


LEES VERDER:  DE INHOUD BEHEREN »»

» Voorbeelden

Administratiekantoor Compurad, Middelburg

Compurad bedient particuliere en zakelijke klanten en verzorgt onder meer administraties, aangifte inkomstenbelasting en startersbegeleiding.

Lees verder »
HVZeeland.nl, Middelburg

HVZeeland.nl biedt calamiteitennieuws enis met 3,3 miljoen pageviews per maand één van de grootste nieuwssites van Zeeland.

Lees verder »
Brasserie/Vistaria De Fontein, Westkapelle

Brasserie De Fontein en Vistaria De Fontein zijn gevestigd in Westkapelle. Het familiebedrijf is al ruim 50 jaar te vinden aan de Markt.

Lees verder »