Creatieve professionals in zichtbare communicatie.

» GfK: Natuurlijke limiet aan online groei

Onze specialisten praten u graag bij over de ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Ook brengen zij u graag interessante informatie bij. Dit keer nieuws over online shopping.

Alhoewel de online markt nog steeds zal blijven toenemen betekent e-commerce voorlopig niet het einde voor de reguliere 'stenen' retailers. Dat stelt onderzoeksbureau GfK na recent onderzoek in Duitsland. De resultaten daarvan zijn vandaag gepresenteerd en hoewel ze het onderzoek niet gericht was op de Nederlandse markt geven ze wel een interessant beeld over de verhouding offline en online shopping. In meer of mindere mate gelden de conclusies natuurlijk ook voor ons land.

Volgens GfK werd in het afgelopen jaar 8,5 procent van de totale omzet van de detailhandel behaald via het internet. Bij non-foodartikelen gaat het om ruim 15 procent. Belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat er een natuurlijke limiet zit aan de online groei. Desondanks wordt verwacht dat tot 2025 de omzet voor wat betreft de non-foodartikelen tot 25 procent online zal worden behaald. Wie nog een webwinkel wil beginnen kan dit volgens de onderzoekers trouwens het beste doen in supermarkt- en drogisterij-artikelen. Daar wordt nu maar 8% online gekocht en deze markt zal vermoedelijk gaan verdubbelen.

Tot slot nog twee weetjes die naar voren kwamen tijdens het onderzoek: hoe groter het huishouden, hoe lager het aandeel online bestedingen. En: mannen besteden twee keer zo veel online als vrouwen.

Meer weten over webshops? Klik hier!
Lees ook het artikel 'Zit er nog toekomst in stenen winkel?'


« Ga terug naar: Bedrijfsnieuws


» Recent werk

Mikaya Fashion, Goes

Mikaya Fashion is gevestigd in Goes en Middelburg. Men biedt een eigenzinnige, stoere en vrouwelijke fashioncollectie.

Lees verder »
Garage Van Halst, Kamperland

Garage Van Halst in Kamperland is onderdeel van Bosch Car Service. U kunt er terecht voor onderhoud aan personenauto's, bedrijfswagens en campers.

Lees verder »
Stomerij Veldman, Goes / Middelburg / Vlissingen

Stomerij Veldman is al jarenlang full-serviceadres voor het deskundig wassen, stomen en repareren van al het textiel.

Lees verder »